TEST

De Contrabas

Het resultaat van een eenvoudige aanpak

Ruimte voor nieuwe winkels in vernieuwde woonomgeving

Masterplan Groenoord
Voor de wijk Groenoord in Schiedam Noord werd een plan ontwikkeld met als doelstelling de woonomgeving te verbeteren. Belangrijk onderdeel hiervan was het slopen van verouderde winkelstrips en woningen, waarvoor in de plaats in de periode van 2003 en 2011 circa 400 nieuwe woningen werden gerealiseerd.

Wijkwinkelcentrum
Samen met WOGroenoord c.v., een samenwerkingsverband tussen de gemeente Schiedam en woningbouwvereniging Woonplus, heeft IJsselhof een plan ontwikkeld voor het realiseren van een wijkwinkelcentrum, dat deel uitmaakt van bovengenoemd Masterplan. Centraal in Groenoord Zuid werd De Contrabas gebouwd, bestaande uit een woontoren met 52 huurappartementen, 9 stads(koop)woningen circa 1.000 m² winkels en een supermarkt van circa 2.000 m². Er is een parkeergarage voor 67 parkeerplaatsen ten behoeve van de woningen gebouwd en een parkeerterrein aangelegd van 115 parkeerplaatsen, exclusief voor het winkelcentrum.

Locatie
Schiedam

Opdrachtgever
Gemeente Schiedam en woningbouwvereiging Woonplus

Ontwikkelaar
IJsselhof Vastgoed

Programma
3.000 m² winkelruimte, parkeerterrein met 115 parkeerplaatsen, 52 huurappartementen, 9 stads(koop)woningen en parkeergarage met 67 parkeerplaatsen.

Website
www.ijsselhofvastgoed.nl

Ga naar projectoverzicht