TEST

De Keerweer

Het resultaat van een eenvoudige aanpak

Een nieuw woon-/winkelconcept

Winkelcentrum
Op de grens van oud- en nieuw Warnsveld ligt winkelcentrum Dreiumme, het belangrijkste voorzieningencentrum van het dorp. Om dit winkelcentrum met de tijd mee te kunnen laten gaan was een belangrijke uitbreiding c.q. vernieuwing noodzakelijk. In nauw overleg met alle partijen (gemeente, bibliotheek, de kinderopvang, winkeliers, bewoners en de verschillende gebruikers van het cultureel centrum) is de ontwikkeling tot stand gekomen. Het cultureel centrum en de bibliotheek werden verplaatst naar de voormalige vestiging van Albert Heijn.

Met de eigenaar van het bestaande winkelcentrum is overleg gepleegd over de noodzakelijke renovatie van het oude centrum. Door herinrichting is het openbaar terrein afgestemd op de nieuwe parkeerbehoefte. Het introverte winkelgebied kreeg een heel nieuwe, frisse uitstraling en zo ontstond er een karaktervol centrum voor dagelijkse boodschappen, leesplezier of het volgen van een cursus.

Nieuwbouw
In de nieuwbouw De Keerweer zijn aan een passage op de begane grond de supermarkt van 2.000 m² en een aantal dagwinkels (toaal circa 1.000 m²) gesitueerd. De nieuwbouw heeft daarnaast 38 eigentijdse, royale koopappartementen en een parkeerkelder met bergingen en parkeerplaatsen ten behoeve van de bewoners van de appartementen.

Locatie
Warnsveld

Opdrachtgever
Gemeente Warnsveld

Ontwikkelaar
IJsselhof Vastgoed

Programma
3.000 m² winkelruimte, 38 appartementen, 45 parkeerplaatsen in parkeergarage, herinrichting openbaar gebied, 1.500 m² dorpshuis en bibliotheek.

Website
www.ijsselhofvastgoed.nl

Ga naar projectoverzicht