TEST

Poortugaal Puttershoek

Het resultaat van een eenvoudige aanpak

Winkelgemak gecombineerd met wooncomfort

Centrumfunctie
Het dorp Puttershoek (6.500 inwoners) heeft als winkel- en voorzieningengebied een nadrukkelijke centrumfunctie voor de dorpen van de gemeente Binnenmaas. Binnen het centrumgebied bestond grote behoefte aan versterking van de winkelstructuur. Ondermeer beide bestaande supermarkten moesten naar een omvang doorgroeien die hun levensvatbaarheid voor de langere termijn mogelijk maakte. In goede samenwerking met de gemeente, woningcorporatie en betrokken ondernemers, is IJsselhof er in geslaagd gefaseerd de nieuwe stedenbouwkundige opzet gestalte te geven door middel van het verplaatsen van een bibliotheek, cultureel centrum en garage.

De Poort
Project De Poort is gerealiseerd op het voormalige terrein van een garagebedrijf dat door ons is verplaatst en een aantal huurwoningen van woningstichting De Maashoek. Het project vormt de entree tot het centrumgebied van Puttershoek. Het plan omvat in het oostelijk gelegen deel een aantal winkelunits op de begane grond met daarboven 10 koopappartementen verdeeld over twee bouwlagen. Het westelijk gelegen deel omvat op de begane grond een supermarkt, met daarboven 21 huurappartementen in drie bouwlagen die turn-key voor de woningstichting zijn gerealiseerd.

Het Pleingebouw
Op en rond het volledig nieuw ingerichte Oranjeplein is met respect voor omgeving nieuwbouw gerealiseerd waarin woon- en winkelfuncties samenvloeien. In de nabijheid van het nieuw gebouwde cultureel centrum De Drie Lelies is in mei 2005 gestart met de laatste fase van het centrumplan KWIK. Het Pleingebouw, met op de begane grond een supermarkt en een winkel, 21 koopappartementen gelegen in de twee bouwlagen en de toren, is beeldbepalend, eigentijds en een markant herkenningspunt in de dorpskern van Puttershoek.

Locatie
Puttershoek

Opdrachtgever
Woonstad Rotterdam en Gemeente Rotterdam

Ontwikkelaar
IJsselhof Vastgoed, Ahold Europe Real Estate & Construction

Programma
6500 m² winkelruimte

Website
www.ijsselhofvastgoed.nl

Ga naar projectoverzicht